Dream of JasmineDoor het gebruik van de vele alcoholgels is het natuurlijk vetlaagje of de talg op onze handen verstoord en krijgen we een droge, gekloofde en overgevoelige huid.

Onze droge handen kunnen alleen maar blij zijn met deze handcrème die de huidfunctie herstelt, de huid hydrateert, voedt, soepel maakt en toch geen vettig gevoel nalaat. Deze handcrème trekt goed in en verspreid zich makkelijk. Je hebt maar weinig nodig om je handen te verzorgen, hierdoor is hij zuinig in gebruik. 
Herstelt de huidfuncties, hydrateert, voedt, en toch geen vettig gevoel nalaat. Deze handcrème trekt goed in en verspreid zich makkelijk. Je hebt dan maar weinig nodig om je handen te verzorgen hierdoor is hij zuinig in gebruik.
Dream of jasmine, handcrème

Macadamia olie* werkt verzachtend en voedend. Ze trekt volledig in de huid, maakt ze soepel en vet niet na. Haar hoge absorberende vermogen zorgt ervoor dat de toegevoegde etherische oliën goed worden opgenomen door de huid. Alle huidtypen zijn goed met deze olie en in het bijzonder de droge en oudere huid. 

Lees meer onderaan, een boeiende aanvulling.Aloë-vera is een woestijnplant. Haar dikke bladeren bevatten belangrijke stoffen voor onze huid zoals enzymen, suikers, vitaminen, eiwitten en mineralen. Deze stoffen maken dat de huid zich kan herstellen en haar zelfgenezend vermogen wordt versterkt. Ze zorgt voor een goede doorbloeding, hydrateert en helpt de huid om haar vocht op te houden. Aloë Vera werkt ontstekingsremmend en reguleert de celopbouw in de huid.
De etherische oliën van jasmijn, roos en neroli zijn drie exclusieve bloemenoliën. 

Het zijn echte verwenoliën en krachtige verjongers voor onze huid. Ze geven de handcrème een bloemig en fris parfum. Deze drie adellijke bloemen brengen optimisme, rust en harmonie in je hart. 

Ze maken mooie 'open' handen voor ‘geven en ontvangen’.

Jasmijn: koningin der nacht.

De bloemen zijn sterk geurende kleine witte sterretjes die vooral tijdens de nacht hun geur wegschenken..

Jasmijn is goed voor de droge en geïrriteerde huid. Het is een moisturizer, regelt de vetproductie in de huid en heeft een antiseptische werking.


Roos: koningin der bloemen.

Als bloem van het hart en de liefde heeft de roos vele bewonderaars. Over geen andere bloem is er zoveel geschreven of gezongen. De zuiverheid van haar kleur en de harmonie van haar vormen doen ons ontwaken. Naar een roos kan je blijven kijken, ze laat mensen stralen.

Roos is goed voor alle huidtypen, ze werkt samentrekkend en heelt zo littekentjes. Ze wordt in veel anti-rimpel crèmes verwerkt. Roos help de huid om zich te herstellen, is verzorgend en helend bij huidontstekingen en bij een beschadigde huid.


Neroli is een olie uit de zachtzoet geurende bloemen van de bittere sinaasappel.

Ze dankt haar naam aan de Italiaanse princes Anna-Maria di Nerola die als eerste deze olie gebruikte om haar handschoenen te parfumeren. In de huidzorg is neroli goed voor elke huidtype, het is een van de beste oliën bij gesprongen adertjes, ze verbetert de elasticiteit van de huid.


*Meer over Macadamia.

De Macadamia bomen en hun noten werden midden de 19 de eeuw ontdekt in de oerwouden in Noord-oost Australië (Queensland). Hoe komt deze boom aan zijn naam?

Een Duitse apotheker heeft deze boom de naam gegeven van zijn vriend Mac Adam.

De noten van de Macadamia boom gelijken op de hazelnoten maar dan groter. Deze noten worden ook Queenslandsnoten genoemd, vermoedelijk naar de regio waar ze ontdekt zijn. Deze kostbare en lekkere noot doet er negen maanden over om te rijpen. De noten zijn zeer olierijk en worden koudgeperst om deze zeer verzorgende olie te bekomen.


De olie bestaat grotendeels uit enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Ze bevat uitzonderlijk veel palmitoleenzuur. Dit vetzuur is een onderdeel van ons huidvet of haar beschermende talglaagje.

Talg heeft een beschermende werking tegen uitdroging van de huid en het haar en tegen infectie door bacteriën en schimmels.

Onze huid heeft palmitoleen-zuur nodig en naarmate we ouder worden vermindert de aanmaak hiervan waardoor onze huid droger wordt. Met het aanbrengen van macadamiaolie op onze huid wordt dit vetzuur terug in balans gebracht en wordt het verouderingsproces van de huid vertraagd. Deze olie wordt door de huid heel gemakkelijk opgenomen en heeft een goed verspreidingsvermogen.Bronnen: Aromecum, aromatherapie van Absint tot Zonnebloem, Drs. Harmen Rijpkema.