Nieuwe maan, een boost aan energie en inspiratie

Synergie van etherische oliën, Nieuwe maan: 10 ml – 8,10€

Het is een bloemige (lavendel hoogland en geranium) en kruidige (kruidnagelknop) samenstelling die zowel lichamelijk als geestelijk ontspant maar ook versterkt. Tijdens deze koude en donkere winterdagen zal je de deugd hiervan ervaren. Zowel lichamelijk als geestelijk kunnen we nu een duwtje in de rug gebruiken om dit jaar te starten met nieuwe plannen (zie verder ook meer info).

Deze synergie kan je verdampen en gebruiken in massagebereidingen.

(geen gebruik in baden en bij zwangerschap).

Eerst wil ik iets vertellen over de ‘nieuwe maan’, die brengt de kwaliteiten van deze synergie in beeld.

De Nieuwe maan.

Afgelopen weken was het de moeite om naar de hemel te kijken. Er was een prachtige volle maan en een bloedmaan tijdens de maansverduistering. De invloed van de Maan op de Aarde is ons gekend. Eb en vloed ontstaan door de zwaartekracht tussen beide hemellichamen. Volle maan brengt een sfeer van romantiek, er zou een hoger alcohol gebruik zijn, sommige mensen slapen slechter, …

De nieuwe maan is minder gekend, ze is minder spectaculair dan de andere maanstanden maar wel heel bijzonder. De nieuwe maan is de donkere maanstand en we zien haar niet of enkel als een superdun lichtgevend randje. Als de maan ongeveer tussen de aarde en de zon staat, is alleen de schaduwkant van de maan waar te nemen. Met de nieuwe maan start opnieuw een maancyclus.

Nieuwe maan staat voor een nieuw begin. Nieuwe maan geeft een boost aan energie en inspiratie. Met nieuwe maan ontstaan nieuwe ideeën en initiatieven (van hele kleintjes tot hele grote). Het is een goed moment om iets nieuw te starten en je dromen waar te maken.

Wil je meer lezen over de nieuwe maan klik dan door naar deze twee artikelen van het tijdschrift Happinez.

Happinez/ kracht van de nieuwe maan

Happinez/zo-leef-je-in-het-ritme-van-de-maan

Er is een nieuwe maan op maandag 4 februari, daarna op 6 maart, … en elke 28 dagen is er een weer een nieuwe maan voor nieuwe kracht, inspiratie, intenties, doelen, initiatieven, ….

Terug naar onze synergie van etherische oliën: Nieuwe maan.

Samenstelling: lavendel hoogland, geranium, kruidnagelknop,…

Lavendel, hoogland: balans en ontspanning

Ontkrampt en ontspant het lichaam zodat het terug in balans komt. Lavendel stimuleert bij moeheid of een dipje en ontspant bij nervositeit. Ze is goed bij verkramping van spieren, spanningshoofdpijn en bevordert het slapen.

Geranium: harmonie, een evenwicht brengende olie.

Ze is ondersteunend bij asthenie (uitputting) en oververmoeidheid en ontspant een zenuwstelsel dat overbelast is. Geranium ondersteunt bij frustraties en maakt je milder waardoor het mogelijk is je open te stellen voor nieuwe zaken. Werkt harmoniserend op de hormonen tijdens PMS en de overgangsjaren. Ondersteunt de lymfecirculatie.

Kruidnagelknop: versterkend.

Is een breedspectrum olie met sterke anti-virale en anti-bacteriële eigenschappen. Ze is versterkend voor de luchtwegen en het volledige darmgebied (diarree en winderigheid). Ook bij emotionele vermoeidheid en algemene zwakte geeft ze het lichaam een boost en vernieuwde kracht. Kruidnagel helpt om oude bagage achter je te laten en je open te stellen voor nieuwe ervaringen en indrukken.

Ervaar de synergie van Nieuwe maan tijdens de komende nieuwe maan op 4 en 5 februari. Verdamp de olie of doe een druppel op je pols of op een zakdoekje en neem regelmatig de geur in je op