Baden met badolie

Een bad nemen met etherische oliën is een heerlijke belevenis. Het zijn vele sensaties van betoverende geuren en het gewaarworden van het water op en rond onze huid. In een douche stroomt het over ons heen en spoelt het je zorgen weg. In een bad of voetbad word je gedragen en gewiegd door het water.

De badoliën van Oshadhi zijn kant en klaar voor gebruik. Je hoeft zelf geen bereiding meer te maken.

De badoliën zijn op basis van 100% plantaardige oliën (jojoba-, zoete amandel- en sesam-olie) met etherische oliën.

De plantaardige oliebasis is hydrofiel gemaakt waardoor de badolie zich mooi verdeelt in het water en oplost (ze blijft niet bovendrijven).

Hierdoor kan onze huid de basisolie en de etherische oliën opnemen

Jojoba-, zoete amandel- en sesam-olie zijn drie eersteklasse huidverzorgende oliën die bij elk huidtype kunnen gebruikt worden (droge, gevoelige, vette en normale huid).

Ze zijn rijk aan vitaminen (Vit E, B1, B2, B6), vetzuren en mineralen die de huid beschermen en het collogeen voeden. Ze hydrateren de huid waardoor ze soepel aanvoelt. De huid kan haar vocht vasthouden zodat uitdroging en schilfering voorkomen wordt. Ook de zuurmantel van de huid (het verdedigingssysteem tegen virussen en bacteriën) wordt dankzij deze oliën in stand gehouden (synthetische zepen daarentegen vernietigen deze zuurmantel met vele huidproblemen tot gevolg).

Door toevoeging van welgekozen etherische oliën heeft elke badolie een specifieke therapeutische kwaliteit.

Ik stel drie recepten voor:

- Badolie ontspanning en vitaliteit: 50 ml 9,10 euro

Met de etherische oliën lavendin grosso, Spaanse marjolein, cananga. Lavendin en marjolein ontspannen en ontkrampen stijve en gespannen spieren. Cananga werkt diep ontspannend en marjolein verhoogt de vitaliteit. Deze samenstelling bevordert ontspanning en rust zodat stress en vermoeidheid kunnen wegvloeien. Huidwondjes worden tijdens het baden ontsmet en verzorgd. Een zeer goede badolie bij vermoeidheid, stijve spieren na fysieke inspanningen, sporten, tuinwerk, na een vermoeiende werkdag.

- Badolie harmonie: 50 ml 10,15 euro

Met de etherische oliën van blauwe en wilde kamille, duizenblad en lavendin super sweet. Dit is een unieke samenstelling voor een gevoelige huid, zelfs bij eczema en psoriasis. Door de aanwezigheid van duizendbladolie werkt dit recept ook verlichtend bij reuma- en aderklachten. De geur van kamille brengt rust en kalmeert. Deze badolie bevordert de nachtrust. Ze is ideaal na een stressvolle dag, bij overload aan prikkels, bij heftige emotionele momenten. Aanbevolen bij kinderen en gevoelige personen. Jatamansi olie is één van de meest kalmerende oliën binnen de aromatherapie en ze ondersteunt innerlijke harmonie. Een zitbad is zeer goed bij pijnlijke menstruaties.

- Badolie Rose: 50 ml 10,15 euro

Met de etherische oliën van roosgeranium, palmarosa en Turkse roos.Het is een heerlijk geurend bad om op elk moment van te genieten en te ontspannen.Deze drie oliën verzorgen extra de droge, schilferachtige en gevoelige huid (eczema, roodheid). Werkt ontspannend bij nerveuze spanningen, bij verdriet en boosheid (hartpijn).

Hoe gebruiken.

Deze olie kan gebruikt worden voor een ligbad, douche of voetbadje.

Voor een bad met etherische oliën neem je 20 minuten. Deze tijd heb je nodig opdat het lichaam langs de huid de kwaliteiten van de plantaardige olie en de etherische oliën kan opnemen.

Ligbad: een volle dop badolie toevoegen aan het gevulde bad.

Douche: dezelfde hoeveelheid verdelen in je handen en inmasseren in de warme, natte huid tijdens de douche.

Voetbad: een kleine koffielepel badolie. Een voetbad is eveneens zeer ontspannend en vervangt het bad voor 70 %. Een aanrader als je geen volledig bad kan nemen. Je kan knikkers of kiezels op de bodem van je voetbadje leggen en hierover rollen met je voeten. Dit geeft een lichte aangename massage.

Na het baden of douchen kan je nog even over je huid masseren zo wordt de olie nog dieper opgenomen wordt door de huid. Je huid is soepel en zacht als satijn, zonder vet aan te voelen.

Deze adviezen zijn voor volwassenen en vanaf 12 jaar. Vraag advies voor kinderen (van 0 tot 11jaar)

Klik hier om te bestellen