© Susannes Boomgaard 2017

A. Van Der Moerenstraat 75 w2 - 940 Zele - susannesboomgaard@gmail.com

privacy policy

  • Instagram_App_Large_May2016_200
  • Facebook Social Icon

Gebak en dessert met hydrolaten: culinaire workshop

February 28, 2018

Donderdag 22 maart van 19u30 tot 22u15.

 

In mijn eerste workshop van dit jaar gaan we de culinaire tour op. Tijdens mijn workshops en opendeurdagen kon er vaak geproefd worden van kleine dessertjes of drankjes gemaakt met hydrolaten.
Het viel steeds heel erg in de smaak en er was interesse in een culinaire workshop.

 

 

Dit heb ik heel goed opgevangen en na mijn ontmoeting met Nina zag ik dit helemaal zitten.
Deze workshop gaat door donderdag 22 maart om 19u30.
Zij bakt de heerlijkste taarten en verwerkt in haar gebak eigen kruidenmengelingen en bloemenwaters.
Voor de workshop van deze avond gebruikt ze de hydrolaten van Oshadhi, zuiver biologische, therapeutische en cosmetische plantenwaters. Hun heerlijk smaakaroma's verfijnen je gerechten in de keuken.

We gaan werken met de hydrolaten van roos, neroli en witte champaca. We verwerken ze in een gebak en twee toppings om erbij te eten. 
Drie prachtige bloemen die ons gebak en dessert op een delicate wijze verfijnen. 
Meer uitleg over de receptjes krijg je nog niet, wij willen je nog verrassen.

Tijdens deze workshop maak je zelf een klein gebakje klaar. Nina Beckers begeleidt het klaarmaken van het gebak en jullie krijgen waardevolle tips mee over bakkunst.
Ik zal uitleg geven over het gebruik van hydrolaten in de keuken en hun kwaliteiten. 

Met deze workshop hebben jullie originele ideeën om tijdens de komende lente- en zomerfeestjes jullie gasten te verrassen met fijne smaken in dranken en desserten.
Alle recepten zijn met of zonder bloem (gluten) en met of zonder koemelk (lactose) te maken.
Julie krijgen een syllabus mee met informatie over de hydrolaten en de receptjes. Ik heb de hydrolaten op voorraad en ze kunnen aangekocht worden op het einde van de workshop.

Mee te brengen en praktisch:
- Een keukenschort
- Iets om je gebakje in mee te nemen, eventueel ook een potje voor de topping
- Donderdag 22 maart bij Susanne 's Boomgaard,
   Adolf Van Der Moerenstraat 75 w2 te Zele tel 0497 55 60 14
- We starten stipt om 19u30 en eindigen om 22u15. Welkom vanaf 19u15.

Inschrijvingsgeld 25 euro.
Wil je zeker zijn van je plaats schrijf dan snel in.

Meer info over Nina Beckers: https://ninjastable.wordpress.com/author/ninjastable/

Wie zich meer wil verdiepen in de hydrolaten adviseer ik het Hydrolaten boek van Veerle Waterschoot.
Een therapeutische, cosmetische en culinaire gids. Het boek is bij mij te koop aan 32,00 euro. Wegens succes is een tweede uitgave uitgebracht. Aanvullend op dit boek is het de moeite om de bijhorende lessen bij haar te volgen. 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload