Het begon met een roosje.

Een roosje met kerst.

Dit roosjes staat nu in mijn tuin en toont haar mooi warme kleur. Deze koningin der bloemen is het symbool voor de liefde. Haar bloem is nog gesloten en hiermee toont ze op deze kerstdag een liefdevol begin dat in 2018 zal openbloeien en later voluit kan stralen.

een roosje op kerst in mijn tuin

Vorig jaar kwam ik ook zo een roosje tegen. De kiem voor een projectje.

Samen met Veerle, een goede vriendin, hebben wij post-a-smell laten geboren worden. Wij hebben wens- en geschenkkaarten gemaakt waar kleur, geur en woord op elkaar inspelen.

Twee weken geleden was het zover, www.postasmell.be is de ether ingevlogen.

Het is de website bij dit nieuw projectje. Op mijn opengeurendag was de eerste voorstelling en het is door vele mensen positief onthaald.

Dit maakt ons blij en enthousiast. We hebben het gevoel dat we via deze kaarten iets heel mooi in de wereld kunnen zetten en een creatief middel aanreiken voor communicatie op hartsniveau.

In onze huidige wereld zijn we veel digitaal verbonden, wensen en boodschappen worden zeer snel doorgestuurd. Ping ping en een berichtje met emoji’s zit in je chatbox. Zelf maak ik er ook gebruik van en het is soms heel handig.

Een kaart schrijven is heel anders, zowel voor wie schrijft als voor wie ontvangt.

Een handgeschreven kaart ontvangen is altijd fijn en met een geurcompositie/parfum in een handige roll-on is het een prachtig geschenk.

Je kan onze kaarten versturen of schenken als wens, als geschenkje, als een steunende boodschap, een aankondiging, …

Deze kaarten zijn het resultaat van het creatieve werk van verschillende mensen.

De geurcomposities zijn de originele recepten van Veerle Waterschoot. Ze is een zeer ervaren aromatherapeute en bezield lesgeefster in de wondere wereld van geuren, ze is ook de auteur van het boek, Hydrolaten, therapeutisch, cosmetische en culinaire gids.

Ze heeft zich kunnen uitleven in het ontwerpen van vier prachtige geurcomposities waarvan je steeds meer gaat houden.

De mooie tekeningen zijn ontworpen door Lenie Ronse. Ze tekende ook de knappe plantenillustraties in het Hydrolatenboek van Veerle.

Ons thema op de kaarten is een pluim.

Een gedetailleerde pluim waarin je beweging voelt, de lucht verplaatst zich tussen de donsjes en de baarden, een golf die je meeneemt.

Deze kaart is in verschillende kleuren gedrukt.

Een tweede pluimpje, subtiel in reliëfdruk, daalt of stijgt en raakt je met zijn lichtheid en smile.

Je blijft er naar kijken.

Ikzelf liet mijn creativiteit los in een zoektocht om het gehele project rond te maken. Elk onderdeeltje kreeg zijn aandacht, flesjes, etiketten, omslag, stickers, presentatie, promotie, verpakkingen …

Onze kaarten zijn gedrukt bij Kastaar Press. Een duo, Stoffel en Ann, ontwerpers met een grote liefde en kunde voor de oude drukambacht. Onze kaarten werden door Stoffel gedrukt op mooi, dik luxe papier, zijn werkt is echte drukkunst. www.kastaar.com

Het is dus een echt Belgisch kunstzinnig eindresultaat, waar we fier en vooral heel blij mee zijn.

Wij hebben vijf verschillende kaarten en vier geurcombinaties.

Hiervan hebben wij standaardcombinatie gemaakt. Naar ons aanvoelen is hierbij kleur en geur mooi op elkaar afgestemd.

Je kan uiteraard zelf een combinatie maken en intuïtief een kaart samenstellen.

Op de website van post-a-smell vind je alles terug over onze kaarten en geuren en desgewenst kan je een bestelling plaatsen.

Misschien heb je nog geen keuze gemaakt voor je eindejaar-wenskaarten of zoek je nog een geschenkverpakking voor een cent of cadeaubon in te verpakken. Wacht niet te lang als je iets voor de komende dagen wenst te ontvangen of op te halen.

Onze kaarten zijn geschenkjes voor elke gelegenheid, voor wensen van moed en troost, vriendschap en vreugde, vrede en geluk, hoop en dankbaarheid, felicitaties en dankbetuigingen …