Herfstgloed, product voor oktober.


Herfstgloed is een nieuwe synergie van etherische oliën: 10 ml – 9,75 euro.

Ze is samengesteld uit jeneverbes, Siberische spar, rozemarijn cinéol en lavendin.

Deze samenstelling kan je verdampen, verwerken in een bereiding voor een bad, voetbad, douche, in een massage olie of bodyscrub.

De herfst tovert een prachtig kleurentapijt maar kenmerkt zich ook met de eerste tekenen van luchtwegeninfecties. Deze synergie is preventief en curatief in te zetten bij kou, verkoudheden en grieptoestanden of bij het gevoel ziek te worden. Deze oliën ontsmetten en zuiveren krachtig de ruimte en de luchtwegen. Ze maken je helderder en zorgen voor een betere concentratie.

Een rode gloed kleurt de ochtend en de blaadjes van de bomen.

De gloed in deze synergie is de stimulerende werking van de jeneverbes, spar en rozemarijn. Ze geeft een goede bloedcirculatie die we voelen in onze huid, spieren en luchtwegen. Ze werkt als een tonicum en geeft het lichaam pit en warmte. Ze werkt opbouwend bij een gebrek aan energie en verhoogt het afweersysteem. Deze synergie meermaals per dag verdampen en als het mogelijk is aanvullen met een aromatisch bad of voetbad.

Voor de spieren is het eveneens een zeer goede samenstelling. Deze synergie kan in een bad of massagebereiding gebruikt worden bij spierpijnen door reuma, na stevig sporten of door fysieke arbeid. Jeneverbes is een schoonmaker van het bloed en helpt bij het afvoeren van gifstoffen en urinezuren. Spar brengt meer zuurstof naar de huid en de spieren. Rozemarijn stimuleert de doorbloeding van kop tot teen. Lavendin ontspant en ontkrampt de spieren.

Deze synergie niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar en niet bij personen met epilepsie. Bij zwangerschap enkel verdampen. Omwille van de stimulerende werking adviseer ik om deze synergie niet te gebruiken voor het slapen gaan.

Bad bereiding:

  • Ligbad volwassen persoon: 10 à 12 druppels van de synergie in twee soeplepels room, volle melk of honing.

  • Voetbad volwassen persoon: 5 druppel

Massagebereiding:

  • 10 druppels op 20 ml basisolie (jojoba-olie of amandelolie of gemengd