Product van mei: kostbare lichaams- of massage olie

Maandelijks wordt een product in de kijker gezet.

De lichaamsoliën van Oshadhi zijn bijzonder fijne oliën met bio certificaat. Ze zijn samengesteld uit verschillende koudgeperste plantaardige oliën: sesamolie, jojoba olie, zonnebloemolie, tarwekiemolie, olijfolie, hazelnootolie... Deze samenstelling maakt de lichaamsolie rijk aan mineralen en belangrijke huidvitaminen (E, F, B1) die de huid beschermen, voeden, hydrateren en versterken.

Bij deze plantaardige oliën zijn telkens unieke recepten van etherische oliën toegevoegd. Elk recept heeft zijn eigen toepassingsgebied. Hun uitgebalanceerde samenstelling geeft verfijnde lichaamsoliën met een mooi parfum.

Ervaar wat deze producten voor je waard zijn.

De lichaamsolie kan op verschillende manieren gebruikt worden.

  • Als massageolie. Voor een uitgebreide lichaamsmassage mag je deze oliën verdunnen met 50% zoete amandelolie. Met de massage krijg je tegelijk een luxe lichaamsverzorging.

  • Als pure lichaamsolie. Een alternatief voor een bodylotion; 3 toepassingen:

  • Je kan de olie aanbrengen en inwrijven over het volledige lichaam na de douche of het bad (vergeet ook de voeten niet).

  • Als je er minder tijd wil aan besteden kan je na een klein toilet aan de wastafel enkel je armen en het borstgebied inwrijven. Bij deze toepassing krijg je een echte boost en geniet je van het parfum van de olie.

  • De volgende methode is een van mijn favorieten geworden, ik nodig je uit om dit ook te verkennen. Je wrijft je volledige lichaam in met de olie, eventueel verwarmd au bain-marie. Vergeet ook de voeten niet ! Neem direct een korte warme douche. Gebruik verder geen zeep (of enkel lokaal). Op deze manier blijft de huid soepel, wordt uitdroging en schilfering tegengaan en de zuurtegraad van de huid wordt in stand gehouden. De olie reinigt de huid. Er blijft voldoende olie op de huid om deze te voeden en te hydrateren.

  • Je kan een beetje lichaamsolie mengen met een neutrale bodylotion. Zo krijg je een rijkere bodylotion die de huid optimaal verzorgt.

Ik stel hier enkele lichaamsoliën voor. Er is ook een voetenolie bij die enkel op de voeten gebruikt wordt.

Moonstone, 50 ml - 9,03 euro.

De worteloliën van nardus en engelwortel vormen een diep ontspannende synergie met de geur van de bittere sinaasappelschil, de rode mandarijnschil en lavendel bloemen. Deze lichaamsolie heeft algemeen een versterkende werking als men zich verzwakt voelt door ziekte, na een operatie, bij lange mentale inspanningen, burn-out (herstelperiode). Sterk kalmerend bij rusteloosheid door nerveuze spanningen (overspoeling van ideeën, zijn plaats hervinden na een verhuis). Door iedereen te gebruiken als lichaamsolie of massageolie. Masseer je nek, schouders, sleutelbeenderen of de voeten bij nerveuze spanningen.

Ochtenddauw, 50 ml - 9,06 euro

Een geursynergie van de verkoelende en verfrissende muntolie, met de pittige geuren van citroen- en limoenschil. De bloedcirculatie in de huid wordt geactiveerd. Het zijn alle drie etherische oliën die de lever wakker maken. De wilde marjolein (een tijmsoort) werkt stimulerend en activeert het zelf genezend vermogen.

Een goede ochtendolie voor het lichaam en voor de voeten een verkoelende olie. Tip: deze huidolie is ook aan te bevelen wanneer de huid droog en jeukachtig aanvoelt.

Lotus, 50 ml – 18,90 euro.

In deze massageolie zitten de etherische oliën van echte lavendel, rozenhout, petitgrain, bergamot, jasmijn absolute en witte lotus absolute. Het is een luxueuze olie met een fijne geur waardoor ze als lichaamsolie elk moment bijzonder maakt. Na de massage is de olie perfect en aangenaam door de huid opgenomen. Energetisch extraatje: gebruiken als voetenolie, ‘s morgens of voor het slapen de voeten met lotusolie inmasseren. Haar bijzonder samenstelling straalt mee de diepe symboliek van de lotus uit: stilte, schoonheid en geestelijke bloei, met aarding jezelf ontplooien en op alle vlakken openbloeien. Deze symboliek draagt ook de Verlichte Boeddha in zich. Als voetenolie geeft ze gronding tijdens de dag of ’s nachts.

Gevoelige huid of babyolie, 50 ml – 10,15 euro.

Hier is de basisolie goudsbloemolie met de etherische oliën van lavendel hoogland, Roomse kamille, scharlei. Deze samenstelling is speciaal gekozen voor een babyhuid of een zeer gevoelige huid (allergieën, eczema). Voor dit huidtype is de goudsbloemolie gekend om haar verzorgende, versterkende en verzachtende kwaliteiten.

Met de lavendel geeft dit aroma een diep rustgevend effect dat versterkt wordt door de roomse kamille en de scharlei geuren. Deze olie ontspant en kalmeert zowel de huid als het zenuwstelsel. Brengt rust voor het slapengaan Te gebruiken als massageolie en huidverzorgende-olie.

Vanaf 3 tot 6 maanden de olie aanlengen met éénzelfde hoeveelheid zoete amandelolie als je ze dagelijks of meermaals per week gebruikt. Bij wekelijks gebruik zo te gebruiken. Vanaf 6 maanden moet je niet meer aanlengen. Je kan bij je baby het volledige lijfje inmasseren of enkel de voetjes en het rugje (van boven naar onder). Niet voor zwangere vrouwen.

Sweet Skin, 50 ml - 11,90 euro

Met de etherische oliën van rozenhout lavendel, citroengras, kardemon. Deze samenstelling heeft een hartverwarmende geur, is voedend voor de huid, herstelt en verjongt de huid. Stimuleert de huidcellen tot actie en versterkt het bindweefsel. Een goede olie voor de jonge moeder. Niet voor zwangere vrouwen.

Souplesse, 50 ml – 11,70 euro.

Deze massageolie heeft de volgende etherische oliën: de Canadese Hemlock spar, rozemarijn cinéol, kruidnagel en tijm, spijklavendel en cipres. Ze is zeer geschikt bij spier -en gewrichtspijnen, een algemene zwakte voelbaar in het bewegingsapparaat, na een zware fysieke inspanning. Deze olie kan aanbevolen worden zowel bij kinderen, volwassenen als ouderen. De Canadese Hemlock spar en de rozemarijn cinéol, brengen zuurstof in de huid en in de spieren. Kruidnagel en tijm, zijn efficiënt bij reuma pijnen (spier-gewrichtsklachten). De spijklavendel heeft een stimulerend en zuiverend effect op de spieren en cipres heeft een drainerend effect op de spieren en gewrichten.

Voeten olie 50 ml – 11,69 euro.

Met de etherische olie: oregano, kaneelblad, tea-tree en bay St. Thomas. Deze olie geeft via de voetreflexzones van de voeten een zuiverende werking bij voetschimmel en versterkt heel goed de weerstand bij infecties. Tijdens koude dagen brengt ze warmte in voetbeentjes. Je brengt de dag door met zalige voeten na een massage met deze olie. s’ Morgens of s ‘avonds de voeten goed inmasseren. Werkt ook preventief en curatief bij infecties en grieptoestanden.

Vond je dit nieuwsbericht interessant en wens je op de hoogte te blijven, schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief.