Product van april: haarolie

Maandelijks wordt een product in de kijker gezet.

April is de cosmeticamaand bij Susannes Boomgaard.

Het is lente en ons lichaam maakt zich klaar om in juni stralend en opgefrist de zomer in te gaan. Ons lichaam houdt daarom eerst een lenteschoonmaak. Toxines worden onder andere langs de huid verwijderd. Huidklachten zijn dus helemaal niet vreemd in de lente. Verschillende ongemakken zoals een vettere huid of hoofdhuid, jeuk, schilfertjes of droger haar kunnen zich voordoen. Voor onze huid en hoofdhuid is een extra verwenning welkom.

De haarolie van Oshadhi is hiervoor een topproduct.

Dit is een 100 % biologische haarverzorging. 100 ml 18,50 euro.

Ze kan door iedereen gebruikt worden gewoon als extra verzorging of bij ongemakken zoals schilfers, jeuk, broos haar, futloos haar, droog haar of een geïrriteerde hoofdhuid door permanent of kleuringen. Met deze behandeling krijg je een intense maar zachte verzorging.

De Oshadhi haarolie wordt goed door de hoofdhuid opgenomen en maakt het haar niet vettig. Ze wast mooi uit en je haar ziet er nadien veel vitaler uit. Deze haarolie kan je als haarmasker één keer per week aanbrengen. De olie is samengesteld uit drie plantaardige oliën, calophylolie, jojoba olie en sesamolie met de etherische oliën van rozemarijn cineol, Spaanse salie (lavendel salie) en nardus. Dit uniek recept zal de hoofdhuid in balans brengen, de haarwortel verstevigen, ontstekingen verzorgen, de bloedcirculatie verbeteren, de hoofdhuid voeden en hydrateren, de cel vernieuwing stimuleren. Je hoofdhuid en haarfollikels herstellen zich waardoor hoofdhuidproblemen (vette huid, droge huid, schilfers, jeuk) en haaruitval zal verbeteren.

  • Je doet twee eetlepels haarolie in een klein potje of schaaltje en brengt met de handen de olie aan op de hoofdhuid en het haar.

  • Je kan de olie koud aanbrengen maar verwarmde olie wordt beter door de hoofdhuid opgenomen (olie opwarmen) *.

  • Wikkel de haren in een handdoek. Laat de olie een 1/2u tot twee uur inwerken of een volledige nacht.

  • Was daarna de haren met een natuurlijke shampoo**.

  • Extra: Eerst een hydrolaat aanbrengen voordat je de haarolie gebruikt. Spray voldoende hydrolaat op haar en hoofdhuid. Masseer het zachtjes in, laat 15 minuten inwerken en breng dan pas de haarolie aan. Hydrolaten werken zeer hydraterend voor het haar en de hoofdhuid. Hydrolaten kan je puur gebruiken en moeten niet uitgespoeld worden. Ze sluiten de haarschubben (het buitenste laagje van ons haar) waardoor het haar beschermd wordt en gaat glanzen. Hydrolaten die je kan gebruiken zijn oa Damast roos, cederhout, rozemarijn verbenon.

Meer informatie over de samenstelling van de haarolie.

Calophylolie geeft het haar een zijden glans en voorkomt roos en haaruitval. Jojoba olie voedt en hydrateert de haren van de puntjes tot in de wortel en hoofdhuid. Ze brengt de talgproductie in evenwicht zowel voor de droge als de vette hoofdhuid. De sesamolie, rijk aan Vit E, F, B1 en mineralen, is zeer gekend in de Ayurveda als haarolie, geeft een extra voedende verzorging en bevorderd de haargroei. Deze werking wordt aangevuld en versterkt met de kwaliteiten van de etherische oliën. Spaanse salie werkt voornamelijk op roos en haaruitval. De nardusolie eveneens veelvuldig gebruikt in de Ayurvedische haar -en huidverzorging, maakt het haar glanzend en weelderig, stimuleert de haargroei, versterkt de haarwortel en zal haaruitval tegengaan. Rozemarijn verbetert de doorbloeding van de hoofdhuid en helpt bij schilfertjes en haaruitval.

*Olie opwarmen.

Doe de olie in een potje dat goed kan afgesloten worden, bijvoorbeeld een confituurpotje. Zet het gesloten confituurpotje in een grotere kom die je opvult met warm water. Na enige minuten is je olie lekker warm.

**Natuurlijke shampoo.

In de natuurlijke verzorgingslijn kies je voor producten die vrij zijn van: parabenen, siliconen, synthetische geurstoffen en zepen of detergenten (SLS (sulfaat) sodium lauryl sulfaat en SLES, sodium laureth sulfaat)