Product van maart: citroenschil.

Maandelijks wordt een product in de kijker gezet.

Met de lente staat de etherische olie van citroenschil in de kijker.

Citroenschil bio, citrus limonun,

10 ml 6,45 euro.

Citroenbomen hebben veel licht en warmte nodig, houden absoluut niet van de schaduw, ze groeien in zuiderse gebieden met veel zon.

In de keuken zijn citroenen een belangrijke smaakmaker en in vele gezondheidstips en detoxkuren wordt het citroensap enorm gewaardeerd.

In de aromatherapie gebruiken we de geurende olie die in de oliekliertjes zitten in het buitenste deel van de schil. De etherische olie van citroenschil heeft vele waardevolle kwaliteiten en wordt toegepast bij zowel lichamelijke als geestelijke ongemakken.

Hier volgen 10 waardevolle toepassingen.

 1. Grieptoestanden, luchtwegenproblemen en afweersysteem. Citroenschil is één van de beste oliën om te verdampen tijdens perioden van griep en bij luchtwegenproblemen (ook astma). Citroenschil werkt immuumnversterkend, werkt koortsverlagend, is een zeer krachtige bacterie doder en stimuleert de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Door deze kwaliteit is citroenschil ideaal om te verdampen in je leefruimte, in wachtplaatsen, schoollokalen, crèches en in ziekenhuizen (verdamp verschillende keren per dag).

 2. Bij maagzuur. Na elke maaltijd 1 tot 2 druppels innemen. Je doet een druppel op je hand en likt deze op. Verlichting is onmiddellijk voelbaar, citroenschil herstelt het zuur- base evenwicht (nooit innemen op een nuchtere maag).

 3. Aften. Puur aanstippen met citroenschil. Je kan de eo puur aanbrengen op een wattenstaafje en aanstippen of mengen in een beetje aloë vera en dan aanstippen.

 4. Bloedneus: citroenschil stelpt kleine bloedingen, werkt samentrekkend en versterkt de aderwand (vooral van de haarvaatjes). Breng één druppel eo van citroenschil op een propje watten, hou dit voor je neusgat en adem de geurmoleculen in. De eo niet in de neus zelf aanbrengen, deze is veel te sterk voor onze slijmvliezen. Je kan ook 1 druppel eo verdelen op je vinger en aan de buitenzijde van de neus wrijven.

 5. Bloedend tandvlees, door gevoeligheid of na het trekken van een tand. Citroenschil helpt om bloedingen te stelpen. Je kan één druppel citroenschil op je vinger doen en puur inwrijven op je tandvlees of gemengd met een beetje aloë vera.

 6. Een tonicum voor slappe, vermoeide spieren. Je kan een massageolie maken met oa citroenschil, den, lavendel en citroengras. Goed bij pijnlijke spieren en gewrichten door verzuring in het lichaam.

 7. Stress: zenuwtonic en brengt optimisme. ​De lichte zonnige geur van citroenschil tovert een glimlach op je gelaat en brengt levensvreugde. Citroenschil zuivert een ruimte van spanningen en emoties.

 8. Maakt je alert, stimuleert het geheugen en helpt om je focus te houden. Goed om te verdampen in je studeerkamer, werkruimte, op vergaderingen of tijdens het autorijden. Eventueel samen met lavendel of rozemarijn of basilicum of pepermunt.

 9. Mooie nagels. Citroenolie versterkt, frist de nagels op en beschermt tegen het uitdrogen. Neem een eetlepel lauwe plantaardige olie (jojoba, olijfolie, arganolie) met 3 druppels eo van citroenschil, masseer hiermee ’s avonds je nagels en nagelriemen.

 10. Een douche met citroenschil geeft je een totaal opgefrist gevoel. Citroenschil versterkt de huid, maakt alert, tovert een glimlach je gelaat en versterkt je immuunsysteem. Voeg enkele druppels eo van citroenschil toe aan je douchegel, 2 druppels op een portie douchegel of shampoo. Op 100 ml neutrale douchegel of shampoo neem je 15 tot 20 druppels etherische olie. Je kan citroenschil combineren met tijm, lavendel, laurier, cederhout, ylang ylang, geranium.

Veiligheid:

De etherische olie van citroenschil kan huidirritaties veroorzaken. De olie bevat furocoumarines waardoor ze fototoxisch is d.w.z. door direct contact met het zonlicht of UV kunnen huidirritaties ontstaan. Na gebruik van citroenolie op de huid (massageolie) blijft je best enkele uren uit de zon (of zonnebank) of je houdt de huid bedekt. Vanwege de huidgevoeligheid gaan we citrusoliën vermijden in een badbereiding maar in een shampoo of douchegel is dit geen probleem.

Zwangerschap: geen massage met citroenschil de eerste 3 maanden van de zwangerschap, verdampen is geen enkel probleem.

Veilig voor baby’s en kleine kinderen: heel goed om te verdampen bij grieptoestanden en luchtwegenproblemen

Andere producten van Oshadhi waarin citroenschil verwerkt is.

Synergieën van etherische oliën om te verdampen.

 • Puur: zoete appelsien, veld tijm, rozemarijn cineol Een echte zuiveraar van de lucht, doodt alle ziektekiemen, sterke preventieve werking naar alle luchtwegeninfecties, ondersteunt de concentratie. 10 ml, 7,65 euro.

 • Terug Fit: rozemarijn borneol, pompelmoes, citroen, scharlei Een stimulerende, verfrissende splash voor lichaam en geest. 10 ml, 9, 45 euro.

 • Orangerie: sinaas, bergamot, citroen, mandarijn. Een bommetje van zonnewarmte, een verfrissende en opbeurende citrusmengeling. 10 ml 8,14 euro

Massage/lichaamsolie: een mengeling van plantaardige oliën en etherische oliën.

Te gebruiken voor een massage of als bodymilk.

 • Silhouette: groene en gele citroen, limoen, lemongras, zoete sinaasappel, bittere sinaasappel. Zonnig, fris en opmonterend, verstevigend voor de huid en spieren. 50 ml 7,26 euro

 • Ochtenddauw: munt, limoen, citroen, wilde marjolien,... Opwekkende olie om de dag fit te beginnen of om zich te verkwikken na een inspanning. 50 ml 9,03 euro 9,45

Wens je meer info contacteer mij gerust via contactformulier, mail of gsm (GSM: 0497 55 60 14)

Bestelformulier.