Cosmetica-traject:

March 17, 2017

Natuurlijke haarverzorging en natuurlijke gelaatsverzorging.

Dagelijkse kleine verzorgingen waarmee je gezondheid en schoonheid samenbrengt.

 

De verzorging van de huid en de haren is een dagelijks ritueel. Hierbij gebruiken we dikwijls heel wat producten die de natuurlijke functies van de huid belemmeren of beschadigen.

Gemiddeld gebruiken vrouwen 12 en mannen 6 producten per dag (shampoo, bodylotion, gelaatsverzorging, make-up, haarlak, parfum, tandpasta…)

Cosmetica en huidverzorgingsproducten zijn de laatste jaren vaak in opspraak gekomen. Er is grondig wetenschappelijk onderzoek gedaan waaruit blijkt dat vele producten synthetische cocktails zijn die niet enkel onze huid uit balans brengen maar ook ons lichaam. Wat je op je huid smeert komt via de bloedbaan in al ons cellen terecht. Dermatologen trekken aan de alarmbel want steeds vaker krijgen mensen ook hierdoor allergische reacties.

Steeds meer mensen beseffen dat ons volledige leven een andere benadering vraagt. Ze voelen de behoefte om zich te verzorgen met natuurlijke producten.

In twee workshops laat ik je ervaren hoe je met de helende krachten van planten je hoofdhuid, haar en gelaat kan verzorgen.

 

De workshops zijn afzonderlijk te volgen of samen als een traject en dan geniet je een korting

(zie praktische info)

 

Workshop 1: donderdag 20 april van 19u30 tot 22u15.

De natuurlijke haarverzorging: 

In samenwerking met Martine Van Clapdurp, bio-kapster van Haarfijn te Zele.

 

Fijn haar, vet haar, kroes of drooghaar, veel of weinig haar. Elk heeft zijn unieke haardos die we kunnen versterken door een juiste behandeling. Met een natuurlijke verzorging worden onze haren en hoofdhuid met respect verzorgd waardoor ze hun vitaliteit en uitstraling behouden of terugkrijgen. Ik leg uit hoe je aromatherapie kan toepassen in je dagelijkse haarverzorging door gebruik te maken van etherische oliën, hydrolaten, plantaardige oliën en aloë vera. Je krijgt concrete tips en recepten mee voor ontspanning en zorg. Daarna zal bio-kapster Martine Van Clapdurp vanuit haar rijke ervaring advies geven. De verzorging van verschillende haartypes en problemen van de hoofdhuid worden besproken. In haar salon biedt Martine haar klanten een volledige biologische haarverzorging aan. Ze is gespecialiseerd in planten-en kruidenkleuringen. Als extraatje deelt zij enkele handige toepassingen uit haar kapsalon.

 

 

De haar en hoofdhuidproblemen zijn veelzijdig en complex. Als je een specifieke vraag hebt mag je die steeds op voorhand naar mij doormailen.

 

Workshop 2: donderdag 27 april van 19u30 tot 22u15.

De natuurlijke gelaatsverzorging

 

Onze huid is ons grootste orgaan. Ze bestaat uit meerdere cellagen met bloedvaten, spiertjes en zenuwen.  De huid heeft vele sensoren waarmee ze temperatuur, druk, pijn, jeuk en licht waarneemt. Elke huid is uniek en vertelt in haar eigen taal hoe het met ons gaat. Onze huid is onze tastzin waarmee we aanraken en geraakt worden, het is sensualiteit en communicatie.

Onze huid is onze uitstraling, ons visitekaartje naar de buitenwereld. Iedereen doet iets om er goed uit te zien. Elk op zijn eigen wijze.

Het aanbod in cosmetica is ontzettend groot geworden en de juiste keuze maken is moeilijk. Welke past bij jou en welke is veilig?

 

Tijdens mijn workshop laat ik je kennismaken met 100 % natuurlijke en biologische cosmetica.  Dit is een praktische workshop, we gaan onze huid reinigen (volgens de oil cleansing method), hydrateren en voeden. 

Ik werk met twee verzorgingslijnen, één op een oliebasis en één op een crème basis. Deze workshop zal je helpen, met de informatie en de praktijk, om een eigen combinatie te kiezen die het beste bij jou past (volgens jouw huid, jouw aanvoelen en de tijd die je wil besteden). Deze natuur cosmetica is een topverzorging aan zeer democratische prijzen.

 

Praktische informatie:

De workshops zijn elk apart te volgen, of samen als traject dan schrijf je in voor beide workshops. Als traject krijg je een kortingsbon van 5 euro voor de aankoop van producten van Oshadhi.

 

Workshop 1, de natuurlijke haarverzorging: donderdag 20/04/2017, start om 19u30 en eindigt om 22u15.

Je bent welkom vanaf 19u15.

Workshop 2 , de natuurlijke gelaatsverzorging: donderdag 27/04/2017 start om 19u30 en eindigt om 22u15. Je bent welkom vanaf 19u15. Voor het praktijk gedeelte van deze workshop is het handig geen of bescheiden make-up te dragen.
 

De groep wordt beperkt tot maximaal 10 personen. Om deze reden is inschrijven of verwittigen noodzakelijk.

De deelnameprijs bedraagt 20 euro per workshop en hiervoor ontvang je:

  • boeiende informatie over het thema

  • syllabus

  • testen van de producten

  • versnapering en een drankje

Meebrengen: enkel voor de cosmetica workshop

  • Twee gastendoekjes (kleine handdoekjes)

  • Eventueel een haarlint.

Indien je nog meer informatie wenst kan je bellen of mailen.

Inschrijven langs de inschrijfknop

Betalen kan de avond zelf of per overschrijving met vermelding van de workshop.

 

Voorwaarden: bij annulatie van minder dan 24u op voorhand wordt het inschrijvingsgeld aangerekend, de syllabus worden je dan wel bezorgd

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© Susannes Boomgaard 2017

A. Van Der Moerenstraat 75 w2 - 940 Zele - susannesboomgaard@gmail.com

privacy policy

  • Instagram_App_Large_May2016_200
  • Facebook Social Icon